Doe mee

GroenLinks bestaat al 25 jaar en wij geloven dat het beter kan en duurzamer moet. Er is in de gemeente geen andere groene partij die het streven naar sociale gelijkheid en naar ecologische duurzaamheid zo onlosmakelijk met elkaar verbindt.
 

GroenLinks staat voor investeren in een duurzame samenleving en een veerkrachtige leefomgeving in de mooiste gemeente van Nederland. Dit is onze visie en op basis hiervan ondernemen wij actie en beïnvloeden wij de politieke agenda in de gemeente. Wij hebben niet één leidende ideologie of maatschappijtheorie, maar wel sterke idealen en beginselen. Maar wie altijd zeker weet, dogmatisch vasthoudt aan wat eens was, staat uiteindelijk met lege handen. Wat GroenLinks dan ook kenmerkt is de moed om vrij te denken, om te zoeken en twijfelen, om oplossingen te zoeken vanuit een open houding naar wat er gebeurt in de wereld.  

Het verleden wijst uit dat de toekomst van onze samenleving op het spel staat. GroenLinks verbindt een strijdbare toekomstagenda met vrijmoedige politiek. De beschaving van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee ze met hun leefomgeving omgaan. Je kunt het bestrijden van ongelijkheid, werkloosheid en energie- en grondstoffenmisbruik dan ook niet aan de markt overlaten. We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen, waarin burgers maximaal de ruimte krijgen om zichzelf te ontplooien, maar waar een ieder die niet mee kan komen, zich verzekerd weet van steun en zorg van de overheid. Maar er is nog veel werk te doen, want het kan beter. We werken graag met anderen samen, in politiek en samenleving. En dat doen we op een voor GroenLinks kenmerkende manier: vrijmoedig, optimistisch, samen met anderen, idealistisch en gericht op resultaat.

Help mee

Wil je meedoen om deze visie werkelijkheid te laten worden? Neem dan contact met ons op en we spreken elkaar snel!