Nieuws

Verkiezingsprogramma GroenLinks Berg en Dal 2018-2022

GroenLinks Berg en Dal wil meebesturen voor een andere samenleving.

Op het laatstgehouden congres van GroenLinks in Rotterdam sprak Jesse Klaver de wens uit na de verkiezingen in minstens 100 gemeenten te gaan besturen. Ook in Berg en Dal willen wij dat graag, samen met andere partijen, waarmee we een akkoord kunnen sluiten. Bij de vorig jaar gehouden verkiezingen voor de Tweede Kamer wist GroenLinks een flinke winst te boeken; de verwachting is dat dit weer het geval zal zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De kans om te gaan meebesturen, is dus niet ondenkbaar.

Lees verder

Fietsend op weg naar Duurzaamheid

Zaterdag 10 maart organiseren de GroenLinks-afdelingen van Heumen, Mook en Middelaar en Berg en Dal een gezamenlijke fietstocht langs verschillende organisaties in de drie gemeenten. Deze staan alle in het teken van een groene en duurzame samenleving.

De route van ongeveer 20 km begint in het hart van de gemeentes, bij het zweefvliegveld in Malden. U bent welkom vanaf 10.30 bij Zweef-Inn, Groesbeekseweg 55A om eerst kennis te maken met elkaar bij een kop koffie of thee.

Lees verder

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018

V.l.n.r.: Florian Gödderz, Rona Vree, Peter Maas, Marjan Verdijk en Bart Balm

Op de Algemene Ledenvergadering heeft het bestuur van afdeling de uitslag van het referendum bekend gemaakt. Rona Vree die de afgelopen drie jaar raadslid is geweest voor GroenLinks Berg en Dal is gekozen als nieuwe lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nummer 2 op de lijst is Florian Gödderz uit Millingen aan de Rijn en Peter Maas uit Groesbeek is de nummer 3. Marjan Verdijk en Bart Balm maken de top 5 compleet en zijn beide woonachtig in Groesbeek. Bram Witvliet uit Beek-Ubbergen staat op plek 6 van de kandidatenlijst. In totaal staan er 14 kandidaten op de lijst van GroenLinks Berg en Dal. 

Lees verder

Vacature Steunfractielid /Carrousellid

Wil jij steunfractielid of carrousellid worden van GroenLinks Berg en Dal?

GroenLinks Berg en Dal is op zoek naar gemotiveerde, gedreven en enthousiaste steunfractieleden of carrouselleden! Wil jij meebeslissen over zaken die jij belangrijk vindt, volgens het gedachtegoed van GroenLinks? Vind je het tijd worden om als onderdeel van een goed en divers team écht iets te betekenen voor onze samenleving, waarbij onderwerpen als een duurzame en veerkrachtige samenleving, zorg en welzijn, goed onderwijs en eerlijke kansen voor iedereen erg belangrijk zijn? Dan is de functie van steunfractielid of carrousellid misschien wel iets voor jou!

Lees verder

Vacature penningmeester

Wil jij penningmeester worden van GroenLinks Berg en Dal?

GroenLinks wil de gemeente Berg en Dal en haar raad nog groener, socialer en diverser maken. We zoeken daarom gemotiveerde, gedreven en enthousiaste penningmeester! Als penningmeester beheer je niet alleen de afdelingsfinanciën, maar samen met de voorzitter en secretaris bepaal je de koers van de afdeling maar zorg je er ook voor dat de afdeling koersvast blijft. Het is een uitdagende rol waarin je veel kan betekenen voor de gemeente Berg en Dal.

Lees verder

Grensoverschrijdend openbaar vervoer gemeente Berg en Dal

In De Rozet van 25 juli stond een artikel over het grensoverschrijdend openbaar vervoer tussen Gelderland en Duitsland. Als lid van Provinciale Staten voor GroenLinks houd ik mij ondere andere bezig met het openbaar vervoer in Gelderland en dus ook met het grensoverschrijdende openbaar vervoer. Het grensoverschrijdende openbaar vervoer tussen Gelderland en Duitsland laat nu te wensen over, aldus Wouter Witteveen, statenlid GroenLinks Gelderland. 

Lees verder

Pagina's