Nieuws

Gezocht: kandidaten Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 maart 2018 zullen er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden, ook in de gemeente Berg en Dal. Hierom zijn we op zoek naar enthousiaste GroenLinks-kandidaten en willen we alle GroenLinks leden en sympathisanten uitnodigen zich kandidaat te stellen, of kandidaten aan te dragen. De kandidaatstelling is geopend tot 1 augustus 2017.

Lees verder

Duidelijke verschillen in leefomgevingseffecten verkiezingsprogramma

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft in Nieuwspoort de analyse van de leefomgevingseffecten van verkiezingsprogramma’s voor de periode 2017-2021 gepresenteerd. De VVD, PvdA, SP, D66, ChristenUnie, GroenLinks en Vrijzinnige Partij hebben het PBL gevraagd hun maatregelenpakketten te analyseren.

Lees verder

Wil je een duurzame economie?

De verkiezingen komen eraan! Voor duurzame ondernemers zijn deze verkiezingen cruciaal: Tijdens de komende regeerperiode zullen belangrijke beslissingen over de transitie naar een duurzame economie worden genomen. Weet je nog niet wat je gaat stemmen?

Wetsvoorstel Klimaatwet ingediend

Een tijdje geleden deden we iets bijzonders. Samen met toenmalig PvdA-leider Diederik Samsom presenteerde Jesse Klaver het voorstel voor de Klimaatwet. Een game changer: klimaatdoelen die worden vastgelegd in de wet. Daardoor moeten ze gehaald worden, wie er ook aan de knoppen zit. En zo zijn onze klimaatdoelen niet meer afhankelijk van de grillen van de zittende regering.

We dienen ons wetsvoorstel vandaag in. En dat doen we niet meer alleen met de PvdA. Ook de SP, D66 en de ChristenUnie hebben zich bij ons initiatief aangesloten. Dat zegt veel over het belang van de Klimaatwet. We voelen allemaal de verplichting aan onze kinderen en kleinkinderen om klimaatverandering te stoppen.  

Lees verder

Verkiezingsprogramma GroenLinks 2017 - 2021

GroenLinks kiest met dit verkiezingsprogramma voor een groene economie waarin welzijn vooropstaat en we de welvaart delen. Een samenleving waarin iedereen meedoet en elk kind de kansen krijgt die het verdient. GroenLinks wil nieuw perspectief voor iedereen. We mogen de samenleving niet uit elkaar laten spelen.

We pakken de ongelijkheid aan – de ongelijkheid in inkomen, in vermogen en in de kansen die mensen hebben. Het is tijd om te kiezen voor één samenleving, een samenleving die mensen verbindt in plaats van splijt. Waar iedereen deel van uitmaakt, op zijn of haar manier. GroenLinks wil dat mensen weer vertrouwen krijgen in elkaar en in de toekomst.

Lees verder

GroenLinks Berg en Dal organiseert politiek dialoog cafe

GroenLinks Berg en Dal nodigt iedereen in de gemeente uit om mee te praten over hoopvolle veranderingen en keuzes voor een duurzame samenleving. Er valt wat te kiezen... 

Jaap Dirkmaat (Ver. Nederlands Cultuurlandschap) houdt een betoog over het belang van een gezonde leefomgeving en onder leiding van Fer Vrijmoet uit Berg en Dal en Elke Pastoors uit Millingen aan de Rijn worden stellingen met elkaar besproken. Tijdens de bijeenkomst staan diverse thema’s zoals Zorg, Groen, Jeugdbeleid en Economie centraal.

Lees verder

Pagina's