Nieuws

Nelson Verheul kandidaat-wethouder voor GroenLinks Berg en Dal

Wat hebben wij een goede verkiezingsuitslag gehaald op 21 maart! Het is zo wel duidelijk geworden dat er heel veel mensen zijn, ook in Berg en Dal, die vinden dat het echt anders moet: dat we serieus werk moeten maken van een duurzamer wereld; dat we ervoor moeten zorgen dat de klimaatverandering niet steeds maar doorgaat; dat we niet door kunnen gaan met het faciliteren van vervuilend vervoer, landbouw en consumptie en dat we ook verder moeten kijken dan de komende vier jaar. Daarom hebben mensen op GroenLinks gestemd.

Lees verder

Grote winst voor GroenLinks Berg en Dal: tweede partij

Afscheidsspeech van Jo Coerwinkel in de gemeenteraad van 28 maart 2018

Verkiezingsavond 21 maart 2018: Wat een verrassing voor onze partij: van plaats 9 in grootte van fracties in een keer naar plaats 2, van 2 naar 3 zetels. Hoe fantastisch!

 

Lees verder

Verkiezingsprogramma GroenLinks Berg en Dal 2018-2022

GroenLinks Berg en Dal wil meebesturen voor een andere samenleving.

Op het laatstgehouden congres van GroenLinks in Rotterdam sprak Jesse Klaver de wens uit na de verkiezingen in minstens 100 gemeenten te gaan besturen. Ook in Berg en Dal willen wij dat graag, samen met andere partijen, waarmee we een akkoord kunnen sluiten. Bij de vorig jaar gehouden verkiezingen voor de Tweede Kamer wist GroenLinks een flinke winst te boeken; de verwachting is dat dit weer het geval zal zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De kans om te gaan meebesturen, is dus niet ondenkbaar.

Lees verder

Fietsend op weg naar Duurzaamheid

Zaterdag 10 maart organiseren de GroenLinks-afdelingen van Heumen, Mook en Middelaar en Berg en Dal een gezamenlijke fietstocht langs verschillende organisaties in de drie gemeenten. Deze staan alle in het teken van een groene en duurzame samenleving.

De route van ongeveer 20 km begint in het hart van de gemeentes, bij het zweefvliegveld in Malden. U bent welkom vanaf 10.30 bij Zweef-Inn, Groesbeekseweg 55A om eerst kennis te maken met elkaar bij een kop koffie of thee.

Lees verder

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018

V.l.n.r.: Florian Gödderz, Rona Vree, Peter Maas, Marjan Verdijk en Bart Balm

Op de Algemene Ledenvergadering heeft het bestuur van afdeling de uitslag van het referendum bekend gemaakt. Rona Vree die de afgelopen drie jaar raadslid is geweest voor GroenLinks Berg en Dal is gekozen als nieuwe lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nummer 2 op de lijst is Florian Gödderz uit Millingen aan de Rijn en Peter Maas uit Groesbeek is de nummer 3. Marjan Verdijk en Bart Balm maken de top 5 compleet en zijn beide woonachtig in Groesbeek. Bram Witvliet uit Beek-Ubbergen staat op plek 6 van de kandidatenlijst. In totaal staan er 14 kandidaten op de lijst van GroenLinks Berg en Dal. 

Lees verder

Vacature Steunfractielid /Carrousellid

Wil jij steunfractielid of carrousellid worden van GroenLinks Berg en Dal?

GroenLinks Berg en Dal is op zoek naar gemotiveerde, gedreven en enthousiaste steunfractieleden of carrouselleden! Wil jij meebeslissen over zaken die jij belangrijk vindt, volgens het gedachtegoed van GroenLinks? Vind je het tijd worden om als onderdeel van een goed en divers team écht iets te betekenen voor onze samenleving, waarbij onderwerpen als een duurzame en veerkrachtige samenleving, zorg en welzijn, goed onderwijs en eerlijke kansen voor iedereen erg belangrijk zijn? Dan is de functie van steunfractielid of carrousellid misschien wel iets voor jou!

Lees verder

Pagina's