Bas Eickhout is lijsttrekker voor GroenLinks-PvdA: “Samenwerking in Europa heeft ons land vrede, welvaart en vooruitgang gebracht. Kiezen we 6 juni voor een Europa dat ons land versterkt, waarmee we gezamenlijk de uitdagingen als klimaat, ongelijkheid en internationale veiligheid aan kunnen gaan? Of kiezen we voor een verdeeld Europa, waar populisten en extremisten onze welvaart en leefbare toekomst op het spel zetten? Een krachtig, groen en sociaal Europa is belangrijker dan ooit!

Voor Europa = Voor Nederland
Samen kunnen we meer dan alleen. We beschermen de natuur en de rechten van werknemers tegenover de machtigste bedrijven. En we investeren in een bloeiende duurzame Europese economie die werkt voor iedereen.

Voor Europa = Voor Veiligheid
Samen staan we sterker tegenover Poetin. Trump en hun radicaal-rechtse vrienden in Europa. We geven volle steun aan Oekraïne, bestrijden desinformatie en beschermen gelijke rechten en vrijheden.

Voor Europa = Voor Klimaat
Samen maken we werk van een eerlijke klimaataanpak. We schaffen de miljarden aan fossiele subsidies voor vervuilende multinationals af. Dat geld gaat naar het isoleren van huizen, betaalbaar openbaar vervoer en schone energie voor een lage prijs.

Stem je donderdag 6 juni ook op GroenLinks-PvdA?